Milyenek lesznek a hegek emlőplasztika és emlőnagyobbítás után? Érdemes - e vállalnom ezeket a hegeket?

Emlőnagyobbításnál általában a mell alatti áthajlási redőben rejtetten vezetjük a metszést. Itt a hegvonal nem feltűnő helyen van és teljesen biztonságos feltárást ad. Az esetleges szövődmények ellátása is ebből a metszésből a legbiztonságosabb. Választott esetben a hónalji, vagy bimbó körüli behatolás is szóba jöhet. Mellplasztikánál (fellvarrásnál-kicsinyítésnél) a bimbó körül, innen függőlegesen lefelé, illetve ha szükséges az áthajlási redőben harántul is ejtünk rövidebb-hosszabb metszést. A mellműtét mindig heggel jár, a pácienseknek saját maguknak kell eldönteniük, hogy vállalják-e ezt. Ha nagyon zavaró számukra a mellük formája, akkor a szépen gyógyuló, nem zavaró hegek árán jó formájú, tartású melleket lehet biztosítani a mellplasztika segítségével. Galéria képek műtéti hegekről.

Milyen implantátum jó nekem?

Javasoljuk, hogy a paciensek ne abból induljanak ki, hogy ismerősüknek milyen nagy vagy milyen formájú implantátum került beültetésre. Általánosságban mondhatjuk, hogy az alaki eltérések, egyéni jellemzők miatt biztos, hogy ugyanaz az implantátum minden esetben, minden egyes paciensben más hatású eredményt fog adni., hiszen mindenkinek más formájú a melle, a mirigyállomány nagysága vagy éppen a mellkas alakja, szimmetriája. Más szóval mindig személyre szabva kell kiválasztani az implantátumot, ami az adott paciensnek legjobban megfelel.

Mikor lehet vezetni, sportolni a műtét után? Napozás, szolárium ?

A sebgyógyulás nyugalmas körülményeinek biztosítása miatt vezetést biztosan nem javasolunk az első 2 hétben. Emelés (kisgyerek emelése, karemeléssel járó munka pl. fodrász , !) nagyobb fizikai igyénybevétel kb 6 hétig kerülendő. Testedzás, torna, fitnessz eztán fokozatosan megkezdhető. Napozni, szoláriumba menni lehetséges ilyenkor, a hegek letakarásával.

Meddig lehet viselni és mikor kell kicserélni az implantátumot?

Ma ismereteink szerint a korszerű emlőimplantátumok sokáig biztonságosan viselhetőek. Találkozunk nem egy olyan pacienssel, akinek régebbi generációs implantátuma több mint 20 éve problémamentesen viselkedik. Ezzel együtt mai szakmai álláspont szerint kb. 10 évente mindenképpen javasolt a emlő és a benne lévő implantátum átfogó ellenőrzése, és panasz esetén cseréje.

Megjegyzés: a mellek évenként ellenőrzése mindenképpen javasolt, az operáló orvos fizikai vizsgálata, ultrahang és mammográfia vagy szükság esetén más vizsgáló eljárások segítségével.

Hogyan veszem észre, hogy tokzsugorodásom van?

A mell tapintata tömöttebbé válik. Gondot ez nem okoz, egészségkárosodást nem jelent. de zavarhatja viselőjét. 

A professional company logos doctor applies only affiliated to use!

Have we aroused your interest? Talk to us
Copyright © 1998-2007 Sikos Aesthetic, Plastic Surgery All rights reserved
Using our website you approve the use of cookies under the directive on cookies included.