Milyen fájdalmak és elváltozások lesznek az orrműtét után?

Orrplasztika után a szemek körül bevérzés, duzzanat alakul ki, mely a csontos részen történt beavatkozás után intenzívebb, mint amikor csak a lágyrészeken, porcon operálunk. Felszívódási ideje kb. 10-14 nap. Fájdalommal nem kell számolni, orrsövény műtét esetén a behelyezett tamponok okozhatnak kivételükig feszítő érzést. A műtét után legtöbb esetben kb. 10 napig külső gipszrögzítést alkalmazunk. Ez azt jelenti, hogy kb 2-3 hétig nem szalonképes a paciens megjelenése.

Mikor látható az új orrformám?

A külső gipszrögzítés levételekor már jól látszik a műtéttel elért változás, de a műtét végső eredménye csak hónapok múlva értékelhető teljesen. Ez az idő szükséges, hogy az orr bőre idomuljon a megváltoztatott csontos-porcos vázhoz, illetve a belső hegesedés következtében fellépő tömöttség, duzzanat felpuhuljon, a nyálkahártya normalizálódjon. Ekkor tér vissza az orr bőrének, az orrnak  szokásos érzése, érzékenysége.

Lehet-e orrsövényferdülést és külső orrkorrekciót egyszerre végeztetni?

Nemcsak lehetséges, de a legtöbb esetben szükséges is. A külső orrforma deforrmitásaiért (púp, ferdeség, kiálló porcos-csontos részek) ilyenkor az orrsövény felelős.

Volt már orrműtétetem, de szeretnék újabb korrekciót. Lehetséges ez?

Sajnos előfordulhat, hogy az első műtét után a páciens nem elégedett az eredménnyel és újabb műtéti korrekciót igényel. Erre természetesen van lehetőség, de érdemes legalább 6 hónapot várni az újabb beavatkozásra, amikor a szövetek már megnyugodtak. Azonban tudni kell, hogy ilyenkor a műtét mindig nehezebb, már nem az anatómiai szituációval állunk szemben, belső hegesedések vannak, amelyek különleges hozzáértést. technikai felkészültséget igényelnek., és így a gyógyulás is nehezebben kiszámítható.

Olyan orrot szeretnék, mint Claudia Schiffernek van! Láthatom-e előre. hogy milyen lesz az orrom a műtét után?

A plasztikai műtéteknél általában  és orrplasztikánál különösen érvényesül a "hozott anyagból dolgozunk" elve. Az adott körülményeknek megfelelően tudjuk a változtatásokat kialakítani, és sajnos nem mindig lehetséges extra elvárásoknak megfelelni. A műtét előtti modellezés (fénykép, számítógép segítségével) hasznos lehet a paciens elvárásainak feltérképezésében. Az itt demonstrált vélelmezett eredmény azonban nem garancia  a valóságban elérhető forma tekintetében, hiszen az élő szöveteken való munka, a nem teljesen kiszámítható szöveti gyógyulás miatt eltérések adódhatnak, annak ellenére is, hogy az operáló orvos mindent megtesz az elvárt forma elérésére.

A professional company logos doctor applies only affiliated to use!

Have we aroused your interest? Talk to us
Copyright © 1998-2007 Sikos Aesthetic, Plastic Surgery All rights reserved
Using our website you approve the use of cookies under the directive on cookies included.