Sikos Plasztikai Sebészet, Hajbeültetés Klinika, több mint 30 éves tapasztalat! Legújabb FUE hajbeültetés, nemzetközi hajbeültetési gyakorlattal. Forduljon hozzánk bizalommal. Segítünk, biztosan!

A különböző hangzatos elnevezések és az ezzel kapcsolatos magyarázatok ne vezessenek félre senkit! Lásson tisztán, tudjon meg többet hajbeültetés elnevezésekről és félrevezetésekről.

CSAK EGYFAJTA  FUE HAJBEÜLTETÉS létezik! Minden más elnevezés  ugyanezt a módszert jelenti! 

Valós, szakmailag elfogadott hajbeültetés módszerek, és elnevezések

Elnevezés alapján kétfajta korszerű hajbeültetési (hajvételi) módszer létezik:

  1. FUT módszer (angolul- strip method, Follicular Unit Transplantation, FUSS -Follicular Unit Strip Surgery)  hagyományos hajvételi módszer "csíkvételi technika"
  2. FUE módszer  "egyenkénti kihúzásos hajvételi technika" 

A két módszer alapvetően csak a hajvétel módjában (ahogyan kinyerjük a hajat, hajtüszőket az adóhelyről) tér el egymástól, a beültetési szakasz ( amikor a kinyert hajat beültetjük a kopasz területre) ugyanúgy történik.
Mindkét módszeren belül ezen kívül számos technika, illetve technikai részlet áll rendelkezésre (pl. kézi FUE technika vagy gépi FUE technika), melyek egyaránt célravezetőek lehetnek a sikeres hajbeültetés érdekében. Az adott páciensél mindig egyénileg választjuk meg a számára legalkalmasabb hajvételi módszert.Ha az elnevezésekkel kapcsolatban további részletek érdeklik, keresse fel a Nemzetközi Hajbeültetési Társaság (ISHRS) honlapját és olvassa el a hivatalos szakmai álláspontot, ill. a félrevezető marketinggel kapcsolatos állásfoglalást.

Más hajbeültetés elnevezések használata csak marketing fogás

A FUE módszerről egyes vállalkozások híresztelik, hogy elavult lenne, hogy a "FUE már a múlté", de más eljárások jobbak, és FUE "továbbfejlesztett" módszerei hatékonyabbak lennének.

Külön elnevezések is keringenek az interneten: "FUE2", "FUE3","FUEE", "FIT -CIT" (follicular isolation technique, Cole isolation technique), "DHI" (direct hair implantation),  "DFR" (direct follicular relocation), "Safe System FUE2", Safe System fue, " FUE2technológia", "fue2 hajbeültetés", "FUE plus hajbeültetés", "s.h.e. hajbeültetés", "she hajbeültetési módszer","profue hajbeültetés", "3G hajbeültetés", U-FUE hajbeültetés, NeoGraft hajbeültetés, ARTAS hajbeültetés, SmartGraft, Atera FUE-100, PCID  és sok egyéb más elnevezéssel is ( némi túlzással ahány klinka- annyi elnevezés) illetik ezt a hajbeültetési eljárást. Az eltérő elnevezéseket pedig mint új , vagy különleges, vagy éppen minden másnál hatékonyabb módszert reklámozzák, pedig legtöbbször ez csak az alkalmazott berendezés vagy eszköz neve, vagy még az sem.  Ezek az elnevezések többnyire szakmailag se nem megalapozottak, se nem elfogadottak, és nem  is létezőek, nem jelentenek más, különösen nem jobb módszert - valójában mindig FUE technikával kerülnek kivételre a graftok. Csupán egy-egy vállakozás marketing fogása, amivel saját magát reklámozza. A laikus közönség számára  így megitélhetetlen, hogy ezek közül miért lenne bármelyik  a "legjobb hajbeültetés módszer".

További információk itt olvashatóak

A szakmai társaságok logóit csak érvényes tagsági viszonnyal rendelkező orvos használhatja!

www.ishrs.org BAHRS
 

 
 
 
 
 

Felkeltettük az érdeklődését? Lépjen velünk kapcsolatba!

Copyright © 1998-2013 Sikos Plasztikai Sebészet. Minden jog fenntartva
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.