Mikor javasoljuk az ajakvastagítást-szájvastagítást és a ráncfeltöltést ?

Hyaluronsavas szájfeltöltés, ajakvastagítás hyaluronsavval, hyaluronsavas ajakfeltöltés, szájfeltöltés saját zsírral

Szájvastagítás (ajakvastagítás, szájfeltöltés, ajakfeltöltés) műtétet, beavatkozást a páciens saját kérésére az ajkak teltebbé tételére végezhetünk. Felső és ajak területén egyaránt végezhetünk feltöltést, vastagítást. Az ajak kontúrja ilyenkor megmarad, csak a teltségét fokozzuk.

Ráncfeltöltés olyan esetekben lehet indokolt, ha a páciens kérése az, hogy az arcán lévő mélyebb redőket, kisebb ráncvonalakat, besüppedéseket kezeljük. Leggyakrabban a szemöldökök között, orr, száj mellett lévő ráncok, redők kerülnek feltöltésre. Ilyen módon teljesen nem lehet eltüntetni, viszont nagyon jól ki lehet simítani, fel lehet tölteni ezeket a zavaró vonalakat. Bármilyen feltöltéses eljárást alkalmazunk, tudni kell, hogy a kezelés tüneti. A kiváltó okokat (izommozgás, bőr rugalmasságának csökkenése) ugyanis nem szüntetjük meg. Igen laza, petyhüdt, mélyen ráncos arcbőr esetében inkább fiatalító, ránctalanító kezelést vagy műtétet javasolunk. (arc-szemhéjplasztika) Általában nem végzünk feltöltést szem, szemhéjak közvetlen közelében, mert a laza kötőszövetben, illetve a vékony bőr alatt nem tudjuk biztosítani a kívánt hatást.

Ajakvastagítás saját zsír feltöltéssel, teljesen természetes eredménnyel.

Hogyan történik az ajakvastagítás ( szájfeltöltés, ajakfeltöltés), ráncfeltöltés, zsírfeltöltés ?

A Sikos Plasztikai Sebészeten általában felszívódó szövetbarát felöltőanyagokat, elsősorban különböző hyaluronsav tartalmú anyagokat használunk, vagy zsírfeltöltés segítségével vastagítjuk meg a vékony ajkakat saját zsírszövet felhasználásával. Más töltőanyagok használata (nem felszívódó komponenst tartalmazó feltöltőanyagok pl. Arthecol, Dermalive stb.) illetve egyéb eljárások alkalmazása (pl. ajakpír szélesítés kimetszéssel, Dacron csík vagy fascia csík behúzása stb. ) ritkán, egyedi elbírálás alapján jöhet szóba, de ezeket az eljárásokat a gyakoribb mellékhatások miatt elsődlegesen nem javasoljuk.

Ajakvastagítás saját zsír feltöltéssel, teljesen természetes eredménnyel.

A hyaluronsavat tartalmazó felöltőanyagok jól alkalmazhatóak ajakvastagításra, bőrben lévő ráncok, redők kezelésére (ráncfeltöltés céljára). A hyaluronsav teljesen szövetbarát anyag, az emberi szervezet tartalmazza, így szinte egyáltalán nem fordul elő vele szemben idegentest vagy allergiás reakció. (Pl. a régebben gyakran alkalmazott állati eredetű kollagénnél ez igen fontos szempont volt: próba nélkül nem is lehetett alkalmazni). Hátránya viszont éppen ebből következik: a szervezet lebontja, így hatása 3-6-9 hónapig érvényesül. Ezután a hatás fenntartásáért beadását ismételni kell. A felszívódás időtartama sok tényezőtől függ, alapvetően befolyásolja a szervezet reakciója, a szövetek minősége, illetve az alkalmazott felöltőanyag tartóssága. Annak megfelelően, hogy felületesebb vagy mélyebb ráncokat akarunk kezelni, ráncfeltöltés vagy ajakvastagítás, szájfeltöltés a beavatkozás célja, eltérő szerkezetű, a különböző célokra speciálisan alkalmas készítmények állnak rendelkezésre, melyeket kombináltan is lehet alkalmazni.

Ajakfeltöltés, szájvastagítás, ráncfeltöltés során a töltőanyagot igen kicsiny tűvel juttatjuk a feltöltendő ráncokba, ajkakba. Érzéstelenítést injekcióval (ajaknál) vagy érzéstelenítő krémmel végzünk. A beszúrás így kevés fájdalommal jár, utána rövid ideig csekély bőrpír, duzzanat jelentkezhet, amely magától múlik el 1-2 napon belül. Ritkán kisebb bevérzés is keletkezhet, ennek felszívódása 5-7 napot igényelhet. Ajakvastagításnál a duzzanat mértéke nagyobb is lehet, azt maga a beszúrás is okozhatja. A duzzanat később csökken, sőt saját kötőszöveti tulajdonságoktól függően előfordulhat, hogy a vastagító-feltöltő hatás kevésbé érvényesül az első feltöltés után. Lazább kötőszövettel, izomzattal rendelkező pácienseknél jelentkezhet ez a jelenség, 1-2 héttel a beadás után. Ezért előfordulhat, hogy a feltöltést érdemes megismételni, még a felszívódási időn belül (1-2 hónappal később) a kellő hatás eléréséhez. Ezzel a ténnyel mindenképpen érdemes kalkulálni a beavatkozásra vállalkozóknak, mert az ismételt kezelés többletköltséget is jelent.

Igen alkalmas módszer a saját zsírral történő zsírfeltöltés ajakvastagítás-szájfeltöltés céljára is. Ez a beavatkozása helyi érzéstelenítésben, ambuláns műtétként végezhető. Saját zsírszövetet leszívással általában a külső comb, ritkábban a has területéről veszünk, innen nyerhető ki a feltöltésre legalkalmasabb zsírszövet. Leülepítése után (hogy tiszta zsírt nyerjünk ) fecskendezzük be a kívánt területre. Utána kisebb duzzanat, bőrpír, esetleg bevérzés jelentkezhet, mely általában egy- két, illetve 5-7 nap alatt rendeződik. Az első kezelés utáni eredmény nem végleges, és többnyire nem elégséges. Zsírfeltöltésnél a beadott mennyiség 40 - 60 százaléka felszívódik, de ismételt feltöltésekkel nagyon jó hatást tudunk elérni. Ezért az eljárást ismételni kell a szükségtől függően egy-két alkalommal.

Amennyiben az arckontúrokat akarjuk formálni, teltebbé tenni, vagy mélyebb redők feltöltését szeretnénk elérni, amikor nagyobb mennyiségű töltőanyagra van szükségünk, nagyon jól lehet alkalmazni a saját zsírral való feltöltést, mely egyben általános fiatalító hatást is jelent, jól lehet az arckontúrokat formálni, hiányokat, besüppedéseket feltölteni.

Ajakfeltöltés árak, szájfeltöltés árak

Az ajakfeltöltés ára, szájfeltöltés ára 60-150.000 Ft között elérhető, pontos díjazásról konzultáció alkalmával tudjuk tájékoztatni az érdeklődőket

További információk zsírfeltöltésről, feltöltőanyagokról

Ajakvastagítás saját zsír feltöltéssel, teljesen természetes eredménnyel.

Milyen szövődmények fordulhatnak elő ráncfeltöltés, ajakvastagítás, szájfeltöltés után ?

A fentebb leirt beavatkozások esetén szövődmények előfordulása ritka. Néhány százalékban előfordul az anyag helyén tapintható csomó képződése. Ez ritkán válik láthatóvá, de zavaró lehet adott esetben. Allergiás reakció előfordulása igen ritka, helyi jellegű lehet, külső kezeléssel könnyen kezelhető. Megfelelő beadás esetén az anyag elvándorlása az utasítások betartása esetén nagyon ritkán fordulhat elő. A kezelések után mindig előfordulhat bőrelszíneződés, enyhe bőrpír vagy elhalványulás a kezelt területen, továbbá enyhe fájdalom, a bőrfelület viszketése tapasztalható. Ezek a tünetek általában néhány napon belül elmúlnak.

Mire kell odafigyelni szájfeltöltés után?

A kezelt területet néhány napig nem szabad nyomkodni, nagyobb izommozgásnak kitenni. Férfiak ne borotválkozzanak. Nem szabad tetoválást, kozmetikai kezelést végeztetni kb.3-4 hétig, illetve ne legyen kitéve a kezelt felüllet erős napsugárzásnak, szoláriumnak hasonló ideig. 

Szájkisebbítés, ajakkisebbítés, ajakvékonyítás

Furcsának tűnhet, hogy valaki nem vastagítani, nagyobbítani, hanem kicsinyíteni szeretné a száját, ajkait. Vannak azonban olyan esetek, amikor a pácienseket a túlságosan telt száj, túl vaskos ajkak zavarják.

Ilyenkor is van jó megoldás: az ajakpírban ejtett, később láthatatlan heggel gyógyuló metszésből lehet az ajkakat kisebbíteni szép eredménnyel.

Referencia képek

A szakmai társaságok logóit csak érvényes tagsági viszonnyal rendelkező orvos használhatja!

www.ishrs.org BAHRS
 

 
 
 
 
 

Felkeltettük az érdeklődését? Lépjen velünk kapcsolatba!

Copyright © 1998-2013 Sikos Plasztikai Sebészet. Minden jog fenntartva
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.