Szeretné ha nem lennének zavaró ráncok az arcán, homlokán? Vagy:
Szeretné ha nem izzadna a hónalja? Szabaduljon meg ezektől a gondoktól egyszerű injekciós kezeléssel! B
otox injekció izzadás ellen

BOTOX injekciós kezelés alkalmas

1. Az arcon lévő ráncok kezelésében, arcránctalanítás céljára, és

2. Zavaró hónalj izzadás (kéz izzadás és talp izzadás esetében is)

A BOTOX (Vistabel) injekciós kezelés kezelés gyors, egyszerű és hatékony, igen nagy népszerűségnek örvend az elmúlt években! Kiválóan alkalmas a megfáradt arcon lévő ráncok kisimítására, valamint fokozott izzadás ellen, erős izzadás kezelésére, hónalj izzadás megszüntetésére. Mellékhatásai lényegében nincsenek, és közép és hosszú távon jól biztosítható (ismételt kezelésekkel) a kívánt kozmetikai hatás fennmaradása.

Referencia képek

 

Melyek a Botox kezelés leggyakoribb alkalmazási területei?

1.RÁNCTALANÍTÁS, RÁNCTALANÍTÓ KEZELÉS

Homlokon lévő ráncok, szemöldökök közötti ráncok, orrgyöki ráncok, szem körüli ráncok (szarkalábak), felső és alsó ajak körüli ráncok, hosszanti nyakredők kezelésre. BOTOX kezelés: egyszerű injekció beadással megszüntethetőek a ráncok

A Botox kezelés nem ráncfeltöltés! A több szúrással beadott botox injekció hatását a mozgató idegvégződéseken az ingerület-átvitel akadályozásával fejti ki, ezáltal gátolva a beadás helyén lévő izmok illetve verejtékmirigyek működését, így a ráncokat okozó izmok bénítása révén érhető el a ránctalanító hatás.

Statisztikák szerint a Botox injekciós ránckezelés világszerte a legtöbbször végzett esztétikai beavatkozás. Használatában igen nagy előnyt jelent a könnyű, gyors, szinte fájdalommentes alkalmazhatóság, a jól behatárolható és hatásos eredmény olyan területeken is, ahol a hagyományos kezelésekkel nem, vagy csak bonyolult műtéti eljárásokkal lehetett segíteni.

 

2. IZZADÁSGÁTLÓ KEZELÉS, IZZADÁS ELLEN INJEKCIÓS KEZELÉS

Fokozott izzadás, izzadás megszüntetése BOTOX  injekcióval: hónalj izzadás, tenyér izzadás, talp izzadás elleni kezelés.

A kezelés gyors, szinte fájdalmatlan, közvetlenül a hónaljba adjuk az injekciókat. Hatása általában 6-8 hónapig tart.

Hónalji izzadás kezelése Botox injekcióval. Kezelés előtt és 6 hónappal később ( Ún. jód-keményító teszt, amely jól kimutatja a verejtékezést)

Mi a BOTOX és a Vistabel? Miért azonos a két készítmény?

A BOTOX az Allergan cég által forgalmazott készítmény, melynek hatóanyaga a botulinum toxin A, a Clostridium botulinum baktérium által termelt fehérje, un. exotoxin. (Más botulinum toxin A-t tartalmazó készítmények is ismeretesek, pl. a Dysport /Beaufour Ipsen Group/ . Ezen kívül más típusú toxin is használatos hasonló célokra, pl. botulinum-B toxin a Myoblock nevű készítményben). A BOTOX 1989 óta használatos terápiás céllal különböző izomfunkciós zavarokkal – görcsös összehúzódással járó neurológiai eredetű betegségek kezelésére (pl. kancsalság, szemhéjzárási zavar, nyaki izomműködési zavar)

A Vistabel a BOTOX esztétikai célra, ráncok kezelésre az Európai Unióban (így Magyarországon is) külön törzskönyvezett készítménye, mely ugyanazt a hatóanyagot tartalmazza, mint a BOTOX. Ennek megfelelően a két nevet egyenértékűen tudjuk használni. Tekintettel arra, hogy a BOTOX jelenleg még sokkal elterjedtebb elnevezés, leírásunkban, a továbbiakban inkább ezt alkalmazzuk.

Mi a BOTOX kezelés? Hogyan hat a BOTOX?

A BOTOX beadása egyszerű, fájdalommentes injekciós kezeléssel történik. A Botox kezelés nem ráncfeltöltés! Hatását a mozgató idegvégződéseken az ingerület-átvitel akadályozásával fejti ki, ezáltal gátolva a beadás helyén lévő izmok illetve verejtékmirigyek működését.

Az izommozgás hiánya miatt a ráncok kisimulnak, a verejték-elválasztás, izzadás csökken, vagy megszűnik átmenetileg, a toxin hatás idejére. A blokkoló hatás általában 6-36 óra múlva már látszik, a teljes hatás kb. egy hét alatt fokozatosan alakul ki, és általában kb. 4-6 hónapig számíthatunk fennmaradására. (Egyes kezeléseknél a gátló hatás ennél hosszabb ideig is fennállhat). Ez alatt az idő alatt a gátló hatás fokozatosan gyengül, ugyanis a BOTOX által gátolt idegvégződések mellett új idegrostok alakulnak ki, és így tér vissza a teljes funkció. A kezelés tartóssága tekintetében eltérések lehetnek, amelyek adódhatnak az egyéni szervezeti reakciókból, illetve függhetnek az alkalmazás módjától és helyétől egyaránt. Ismételt injekcióknál megfigyelték a hatás elhúzódását.

Botox kezelés után hiába húzza össze szemöldökét a paciens, látható hogy nem tudja ráncolni a homlokát

Szem melletti ráncok (szarkalábak) kezelése botox injekcióval

Biztonságos- e BOTOX?

A BOTOX (Vistabel) alkalmazása szakember kezében a szervezet egészére nézve teljesen biztonságos. A készítmény igen régóta van használatban, több millió kezelést végeztek már vele. Orvosi alkalmazása csak a meghatározott kis adagokban történik, mert igen nagy adagban a toxin halálos lehet.

Összehasonlításul: esztétikai kezelésre egyszerre általában kb. 20-60 egységet alkalmazunk, 100-nál többet nem. Neurológiai betegeknél ennél 6-ször többet is lehet adni. Kísérletekben megállapított un. LD50 (halálos dózis fele) 2730 egység. Külön biztonságot jelent, hogy a BOTOX hatóanyaga nagy fehérje molekula, ahol a toxint nem toxikus fehérjéből álló burkolat veszi körül, így a toxin kedvezően tud a beadás helyén hatni.

Milyen hatással van az izmok és az arcmimika működésére a BOTOX kezelés hosszú távon?

BOTOX-nak nincs semmilyen károsító hatása. Megfigyelték, hogy akár több mint 10 éven át folyamatosan kezelt pacienseknél a hatás elmúlása után is teljes izomfunkció maradt vissza. Ennek oka, hogy az eredetileg blokkolt idegvégződések újra regenerálódnak. Egypetéjű ikreknél kezelt és illetve nem kezelt testvéreken a kezelt fél egy évtized múltán sokkal fiatalosabb volt, mint nem kezelt testvére. Az arcmimika is jól megtartható, hiszen csak részleges kezeléseket szoktunk alkalmazni.

Hogyan alkalmazzuk a BOTOX-ot? Mire kell ügyelni a beinjekciózás után?

A BOTOX hatóanyagot fiziológiás sóoldatban történő hígítás után nagyon vékony tű segítségével injekciózzuk be a kezelt területen a megfelelő pontokon és mennyiségben szükség szerint mélyebben az izomba, illetve felületesebben, a bőr alá. Ez néha kisebb kellemetlenséggel, fájdalommal járhat, melyet érzéstelenítő krémmel, fagyasztással lehet csökkenteni. Az injekció beadásakor a paciens ülő helyzetben van. Szükség lehet az adott izomcsoport megfeszítésére, hogy pontosan lehessen látni, hova kell szúrni. A beadás helyét érdemes nyomás alatt tartani, illetve az érintett arcizmokat 30-60 percig mozgatni, a toxin jobb koncentrációja érdekében. Injekciózás után kb. 4 óráig álló, vagy ülő helyzetben kell maradni, lefeküdni nem szabad, hogy a toxin ne vándoroljon el. A területet nem szabad masszírozni.
3 hónapnál korábban nem szoktunk újabb kezelést végezni, hacsak nem a gyengébben kiváltott hatást akarjuk fokozni.

 

Kinek nem javasolt a BOTOX kezelés?

Bármilyen neuromuszkuláris betegségben csak nagy körültekintéssel alkalmazható a kezelés. Terhesség és szoptatás alatt nem lehet Botoxot adni. Aminoglokozid antibiotikumok szedésekor kisebb dózist kell alkalmazni.

Milyen mellékhatások fordulhatnak elő Botox kezelés után? 

A BOTOX kezelés biztonságos és hatásos módszer esztétikai indikációval is, helyes alkalmazása mellett általában kevés komplikáció fordul csak elő és azok is enyhék.
Ha a beadás helyéről a hatóanyag elvándorol, akkor a közelben lévő, nem célzott izomzatban is gyengülést okozhat. (Pl. fogófunkció gyengül a tenyér kezelésénél, vagy átmeneti felső szemhéj renyheség jön létre homloki ráncok kezelésekor. Ezek a mellékhatások többnyire elkerülhetőek a pontos adagolással, illetve spontán rendeződnek néhány hét alatt). A beszúrásoknál kialakulhat duzzanat, bevérzés mely néhány nap alatt rendeződik. Nagyon ritkán előfordulhat, hogy a kezelésnek nincs hatása.

Referencia képek

A szakmai társaságok logóit csak érvényes tagsági viszonnyal rendelkező orvos használhatja!

www.ishrs.org BAHRS
 

 
 
 
 
 

Felkeltettük az érdeklődését? Lépjen velünk kapcsolatba!

Copyright © 1998-2013 Sikos Plasztikai Sebészet. Minden jog fenntartva
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.