Szabaduljon meg elálló füleitől egyszerű, ambuláns beavatkozással klinikánkon!
Sikos Plasztikai Sebészet 30 éves szakmai tapasztalattal.
Gyerekeknek, felnőtteknek fülplasztika teljesen természetes hatással. Fülkisebbítés, hasadt fülcimpa korrekció és más fülműtétek. Előnyös fülplasztika árak!
Nézze meg sikeres fülplasztika eredményeinket képgalériánkban!

Kapcsolat: TEL: +36-1 209 29 30, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Referencia képek FAQ

Mitől alakul ki az "elálló fül" ?

Az elálló fül született rendellenesség, kialakulásában nem játszik szerepet, hogy valaki " kiskorában elaludta a fülét ". Leragasztással sem lehet sajnos célt érni, mert a porcváz megfelelő állását csak fülplasztikai műtéttel lehet megvalósítani.
A külső fül, a fülkagyló alaki eltérései igen változatos formát mutathatnak, de ezek közül a leggyakoribb az elálló fül. Ezen a problémán jól segít a fülplasztika, melynek segítségével a fület a fejhez lehet simítani, fülkagyló igazítást lehet végezni. Minden életkorban fordulnak hozzánk ezzel a kéréssel, hiszen ez az elváltozás egyaránt zavarja a gyerekeket akiket csúfolnak az iskolában, hölgyeket akik nem tudják hátrafésülni a hajukat, vagy férfiakat akiknek emiatt előnytelen a megjelenésük.

Hogyan történik a fülplasztika (elálló fül korrekciós műtétje)? Milyen eredmény várható?

A fülplasztika ambuláns műtét, utána a páciens hazamehet. A kb. 1 órás fülplasztika (fülkagyló igazítás) műtétet többnyire helyi érzéstelenítésben végezzük. Így az operáció maga teljesen fájdalommentes, az érzéstelenítő hatásának elmúlása után az első éjszaka, első nap jár több-kevesebb kellemetlenséggel, kisebb fájdalommal. A műtéti metszést rejtetten a fül hátsó részén ejtjük, innen korrigáljuk a fülkagyló porcát. A műtéti heg ezen a területen szinte mindig nagyon jól, alig láthatóan gyógyul, csak igen ritkán keletkezhet keloid.

Az elért eredmény végleges, később már nem jelentkezik a fül elállása. Teljesen természetes lesz a fül alakja és a koponyához viszonyított szöge, (a fül fejhez simítása) és mindig hagyunk természetes áthajlási redőt. Lehetőség van csak egyoldali fülplasztikai műtét végzésére is, ha csak az egyik fül elálló, illetve régebben, elégtelen eredménnyel végzett fülplasztika után visszamaradó elállás is jól korrigálható.
A fülplasztika után kb. 7 - 10 napig fejkötés (széles hajpánt szerű) viselése szükséges. Ezt a kötést a fülplasztika utáni első-második napon ellenőrizzük. A kötés eltávolítása után már lehet hajat mosni és még kb. 2 hétig ajánlatos a fület éjszakára kendővel védeni.

A fülplasztika után közvetlenül már jól látható az elért eredmény. Néhány hétig tart a bőr regenerációja, ez az eredeti szín és tapintat visszatérését jelenti. A fülön fonákérzés jelentkezik, ami a fül bizonyos érzéstelenségét, egyben érzékenységét jelenti. Ez az állapot szintén spontán regenerálódik. A hölgyek nyugodtan feltűzhetik a hajukat, a férfiak pedig bátran mehetnek uszodába az új fülükkel.

A fülplasztika szövődményeként igen ritkán bevérzés, gyulladás fordulhat elő. Ez adott esetben újabb műtétet, feltárást illetve kötözéseket, antibiotikus kezelést igényelhet.

Más okokból végzett esztétikai fülműtétek

Gyakran jelentkeznek páciensek plasztikai sebészetünkön a fül elállása mellett különböző egyéb füldeformitásokkal, porceltérésekkel, illetve a fülkagyló egyéb deformitásaival. Ezek legtöbbjét a fülplasztika (az elálló fül korrekciója) során szintén meg lehet oldani. Ezek az elváltozások legtöbbször egyediek és egyedi megoldásokat is igényelnek.
Lehetséges nagy fület kicsinyíteni, (fülkisebbítés), ezt többnyire ékkimetszés segítségével végezzük el. Galéria
Előzőekben végzett fülműtét után, főleg ha helytelen technikával történt, maradhatnak vissza szintén deformitások, porcélek. Ezekben az esetekben is jó eredménnyel végezhető a fülkorrekció, a műtéti megoldást mindig egyénre szabva dolgozzuk ki.
Kisebb gyakorisággal fordulnak elő más jellegű füldeformitások. Ilyenek lehetnek a fülkagyló egyéb rendellenességei, mint pl. a légycsapó, vagy a denevérfül.

Fülcimpa korrekciók:

Úgyszintén tudjuk a fülcimpát formálni ha túlságosan nagy lógó, megnyúlt vagy éppen elálló, kifordult. A fülcimpán előfordulhat még hasadék (behasadt fülcimpa, széthasadt fülcimpa, fülbevaló súlya miatt), lenövés, amely jó eredménnyel korrigálható. Műtéti megoldásaikat egyedileg tervezzük meg, alapvetően a fentebb leírt körülmények között operálunk.  

Referencia képek FAQ

A szakmai társaságok logóit csak érvényes tagsági viszonnyal rendelkező orvos használhatja!

www.ishrs.org BAHRS
 

 
 
 
 
 

Felkeltettük az érdeklődését? Lépjen velünk kapcsolatba!

Copyright © 1998-2013 Sikos Plasztikai Sebészet. Minden jog fenntartva
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.