Zavarja nagyon? Formáltassa szebbre túl kicsi, túl nagy vagy lógó melleit klinikánkon!
Sikos Plasztikai Sebészet 30 éves szakmai tapasztalattal. Biztonságos mellplasztika teljesen természetes hatással.
Nézze meg sikeres mellplasztika, szilikon mell -mellnagyobbítás műtéti eredményeinket a fényképgalériában!

Kapcsolat: TEL: +36-1 209 29 30, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Mellkisebbítés képek Mellfelvarrás képek Mellnagyobbítás képek FAQ

Mikor kérik a páciensek a mellplasztika (mellfelvarrás, mellműtét, mellkorrekció, mellnagyobbítás) elvégzését, és milyen formái vannak ?

A mellplasztika többfajta mellműtét összefoglaló neve. A mellplasztika leggyakoribb formái:
Lógó mellek felvarrása (mellfelvarrás, korrekciós mellműtét szűkebb értelemben ez a mellplasztika)
Nagy mellek kisebbítése (méretcsökkentő mellplasztika, mellkicsinyítés, mellkisebbítés)
Kis mellek nagyobbítása (mellnagyobbítás, implantáció, szilikon mell, mplantátum beültetés) Mellnagyobbítás további ismertetése ide kattintva olvasható

Egyéb okokból végzett mellplasztikák:

Eltérő méretű mellek korrekciója (mell asszimetria)
Csőmell (tubuláris mell, csőemlő) korrekciója
Bimbó elváltozások műtétjei (pl. nagy bimbóudvar, befordult emlőbimbó, bimbókisebbítés)
Más emlőműtétek utáni korrekciók 

Ezen elváltozások és azok műtétjeinek bármilyen kombinációja előfordul és elvégezhető szükség és igény szerint!

Mellplasztika (mellfelvarrás, mellkisebbítés, mellnagyobbítás) műtétre leggyakrabban szülést, szoptatást, vagy nagyobb arányú testsúlyváltozást követően a mell lógása, alakjának megváltozása, tapintatának puhává válása miatt kerül sor, de szülés előtt is gyakran jelent problémát a nem megfelelő alakú, túl kicsi vagy éppen túl nagy mell. Csak a paciens személyes vizsgálata alapján, kéréseit és testi adottságait figyelembe lehetséges megállapítani, hogy a jelentkező hölgynek milyen típusú mellplasztika műtétre van szüksége, illetve egyáltalán milyen beavatkozásra van lehetőség. Természetesen vannak egyértelmű helyzetek, de sokszor többfajta műtéti megoldás is szóba jöhet.

Lógó mellek esetében, (ha a paciens egyébként nem kér - nem igényel mellnagyobbító műtét), akkor mellfelvarrás lehet indokolt (korrekciós mellplasztika, vagy orvosi nyelven mastopexia).

Nagy tömegű, tisztálkodást, öltözést, sportolást nehezítő mellek esetében méretcsökkentő mellplasztika (redukciós emlőplasztika, mellkicsinyítés, mellkisebbítés) elvégzése válhat szükségessé, természetesen egyidejűleg a lógás megszüntetésével.

A mellek nagyobbítását, a mirigyállomány kitöltését mellnagyobbító műtéttel, szilikon implantátum beültetéssel végezzük el.

CSŐMELL,TUBULÁRIS MELL:

Speciális indikációt képezhet az ún. csőmell (tubuláris emlő) vagy feltűnő, zavaró nagyságbeli eltérés (mell asszimetria, méreteltérés), ezekben az esetekben az elváltozástól függően többféle műtét elvégzése jöhet szóba, akár oldalanként más és más. Például mellfelvarrás egyik oldalon, mellkicsinyítés a másikon, vagy egy ülésben illetve későbbi időpontban gyakran mellnagyobbítás, implantátum beültetése is szükséges lehet. Csőmell miatt operált paciens képei.

A mell lógásáért, lazaságáért mindig a mirigyállomány illetve a kötőszövetes tartószerkezet elégtelensége a felelős, soha nem az izomzat, így a tornázás sajnos nem segít az emlők formáján. Mellplasztika (emlőplasztika) során tudjuk kicsinyíteni a túl nagy bimbóudvart, jó tartású mirigyállományt, arányos és esztétikus formát tudunk biztonsággal elérni. A bimbóudvar kisebbítése külön műtétként, mellkorrekcó (mellfelvarrás) nélkül is elvégezhető választott esetben.

A mellplasztika (mellfelvarrás) műtétjét elvégezhetjük bizonyos körülmények esetén szülés előtt is, de többnyire érdemes az utolsó szülés utánra időzíteni, hiszen újabb szoptatás ronthat a már elért jó formán.

Hogyan történik a mellplasztika (emlőplasztika, mellfelvarrás, mellkicsinyítés, mellkisebbítés ) műtétje? Milyen eredményre számíthatunk ?

Alapos kivizsgálás (általános vizsgálatok mellett emlő ultrahang, mammográfia 35 éves kor felett, esetleg MR) és személyes egyeztetések után kerül sor a mellplasztika elvégzésére. A mellplasztikát szinte kizárólag altatásban (vénás bódításban) végezzük így a páciens semmilyen kellemetlenséget nem érez a műtét ideje alatt. Kis tömegű mellek esetén kivételesen helyi érzéstelenítést is alkalmazhatunk, ha a paciens igényli. Az elváltozás formájától függően több műtéti megoldás jöhet szóba. A Sikos Plasztikai Sebészeten mindig a páciens adottságainak és elvárásainak tükrében választjuk ki a megfelelő műtéti megoldást. A jó forma, kevés heg és tartós eredmény biztosítása mellett igen fontos szempont a mellplasztikai műtét biztonságos végrehajtása is.

Mellfelvarrás (lógó emlők korrekciója, mellplasztika, emlőplasztika, mastopexia):

Referencia képek

Átlagos vagy kisebb tömegű, de lógó emlők esetében az ún. vertikális mellplasztika(azaz függőleges irányú emelést alkalmazó) korrekciós mellplasztika elvégzése indokolt. Ilyenkor a metszéseket a bimbóudvar körül, és a középvonalban függőlegesen haladva ejtjük, illetve szükség szerint 4-5 cm hosszan az alsó áthajlási redőben vizszintesen.

A hegek ideális esetben cérnavékony, puha, fehér vonalként gyógyulnak, melyek nem feltűnőek, nem zavaróak, de erre sajnos nincs teljes biztosíték. Mindent megteszünk annk érdekében, hogy optimális heggyógyulást kapjunk, a Sikos Plasztikai Sebészeten alkalmazott műtéti technika laza, feszülésmentes sebegyesítéssel jár, amely körülmény az optimális heggyógyulás egyik fontos, ha nem a legfontosabb alapfeltétele.

Az új formát a mirigyállomány felemelt helyzetben való rögzítésével érjük el. Ezzel az eljárással megbízható eredményt lehet biztosítani kevés és szépen gyógyuló hegek árán. A függőleges sebvonalban a bőrön egyenetlenség jelentkezhet, amely kb. 2 - 3 hónap alatt simul ki. Eltérő esetben hegkorrekció végezhetünk kis, ambuláns beavatkozás keretében. Kis tömegű mellek kisfokú lógásakor jöhet szóba a mellbimbó körüli metszésből végzett korrekció. Ilyenkor a bimbó alatt véglegesen benntmaradó öltéssel biztosítjuk az új formát és eredményt.

A lógó és kisméretű mellek esetében az emlőnagyobbítás (mellnagyobbítás) és a korrekciós műtét (mellfelvarrás) egyszerre is elvégezhető, de tapasztalataink alapján érdemesebb először a korrekciós műtétet (mellfelvarrás, mellplasztika) elvégezni, és a mellnagyobbító műtétet (szilikon implantátum beültetését) külön műtétként kb. 6 hónap múlva végrehajtani. Ennek oka, hogy a korrekciós beavatkozás (mellfelvarrás, mellplasztika) alkalmával nem tudjuk elég jól megitélni a műtét után kialakuló helyzetet, a mirigyállomány és a bőr változásait, a mell csak később kialakuló új formáját, amihez később az implantátum beültetetést igazítani kell. Így előfordulhat pl. az ún. dupla kontúrú mell: az a implantátum adja az egyik ívet,a meglazuló mirigyállomány alatta a másikat. Tapasztalataink szerint az egyszerre végrehajtott mellfelvarrás-mellnagyobbítás műtéteknél az esztétikai eredmény nem elégséges és több lehet a szövődmények kialakulásának valószínűsége is. Viszont a külön végrehajtott műtéteknél (bár kétségtelenül hátrányára szól, hogy két beavatkozásra van szükség) biztosan jó eredményt tudunk elérni kis szövődményrátával. Képek két lépcsőben végzett mellműtétről.

Mellkisebbítés (mellkicsinyítés, méretcsökkentő emlőplasztika, redukciós mellplasztika)

Referencia képek

Nagy tömegű melleknél a bimbó körüli és a függőleges metszésen kívül általában az alsó áthajlási redőben is ejtünk 10-15 cm hosszú metszést. Ilyen módon biztonságosan elvégezhető a méretcsökkentő emlőplasztika (redukciós mellplasztika, mellkicsinyítés, mellkisebbítés) , azaz a felesleges mirigyállomány eltávolítása, a mirigyállomány felvarrása és a megfelelő új mellforma kialakítása. A képződő sebváladék levezetésére draineket (szívócsöveket) hagyhatunk vissza, melyeket 1-2 nap múlva, illetve szükség szerint távolítunk el. Ez a műtét tovább tart és technikaialag is nagyobb kihívás az orvosnak, mint a korrekciós mellplasztika (mellfelvarrás) beavatkozás. Ilyenkor a szokásosan nagyméretű bimbóudvart normál méretűre és formájúra kicsiníyítjük, a mellbimbót többnyire nagyobb távolságon kell feljebb varrnunk, a mell mirigyállományának részleges eltávolítása után a visszamaradó szövetekből kell kialakítani az esztétikus formát. A nagyobb szövetmozgatás miatt elvileg a szövődmények előfordulása is valamivel gyakoribb lehet. A paciensek számára a beavatkozás azonban általában nem megterhelő.

Mire számíthatunk emlőplasztika (mellplasztika) után ?

A műtétet követően kisebb emlők korrekciójakor kevesebb, nagyobb mellek méretcsökkentő műtétjénél valamivel több, de nem jelentős fájdalommal, kellemetlenséggel számolhat a páciens, amely fokozatosan csökkenő mértékben néhány napig tarthat. Ez egyénileg eltérő lehet. Kb. két hétig visel kötést a beteg, varratszedés 10 -14 nap múlva szokásos. A sebek jó gyógyulása érdekében innentől fogva javasolt a hegvonal puha, zsíros krémmel való kenegetése. (Lásd még heggyógyulás feltételei és hegkorrekció ) Két-három hétig megterhelő fizikai munka, karemelés elkerülendő. Ezek után a sportolás, autóvezetés fokozatosan elkezdhető. Melltartó viselése kb. 8 -10 hétig javasolt. A műtét eredménye évekre megmarad, s bár kisfokú visszalógás mindig jelentkezik, de az eredetihez képest biztonsággal elérhető jó állású és formájú mellek kialakítása. Jelentős testsúlyváltozás, szoptatás a formát a későbbiekben befolyásolhatja.

Milyen szövődményei lehetnek a mellplasztikának ?

Az emlőplasztika (mellplasztika) után szövődményként elvétve előfordulhat olyan bevérzés, ami miatt esetleg a műtéti terület feltárása válhat szükségessé. Gyulladás ritkán, akkor is főleg csak a hegvonalban jelentkezhet. Vérömleny, savós folyadékgyülem keletkezése esetén drain visszahelyezése, kötözések szükségesek a váladékozás megszűntetése érdekében. A hegek szélesebb, vaskosabb gyógyulása esetén hegkorrekció válhat szükségessé. Inkább csak nagyobb tömegű melleknél fordulható elő zsírelhalás, illetve zsírfolyás. Ez szükség szerint kisebb műtéti beavatkozással korrigálható. A bimbón ritkán előfordulhat átmeneti érzészavar. Kivételesen keringési zavar, bőrelhalás léphet fel a bimbón, mely korrekciós műtétet tehet szükségessé. 

Mellkisebbítés képek Mellfelvarrás képek Mellnagyobbítás képek

 

A szakmai társaságok logóit csak érvényes tagsági viszonnyal rendelkező orvos használhatja!

www.ishrs.org BAHRS
 

 
 
 
 
 

Felkeltettük az érdeklődését? Lépjen velünk kapcsolatba!

Copyright © 1998-2013 Sikos Plasztikai Sebészet. Minden jog fenntartva
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.