Arcfiatalítás műtét nélkül, arckontúr formálás zsírfeltöltéssel, ráncfeltöltéssel.
Karikás szem,  szem alatti karikák eltűntetése, táskás szemek feltöltése.

Felső szemhéjplasztika és szem alatti redő feltöltése hyaluronsavval. Sikos Plasztikai Sebészet páciense

Kiknek ajánlott a ráncfeltöltés hyaluronsavval vagy a zsírfeltöltés ?

Nagyon sok páciens jelentkezik a plasztikai sebésznél viszonylag fiatal korban, akár húszas éveikben, mert már zavarják őket az arcon az öregedés kezdődő jelei. Kisebb - nagyobb ráncok, mélyebb redők, besüppedések, egyenetlenségek jelentkezhetnek zavaró tényezőként. Ilyen panasz szokott lenni például az orr melletti redők, száj körüli ráncok, állon lévó ráncok, melyeket szépen lehet hyaluronsavas feltöltéssel kezelni. Mások később, alkatuktól függően is, 30- 40-50-es éveikben járva már erősebben észlelik ezeket az elváltozásokat, változtatni szeretnének, de nagyobb műtétre még nem szívesen vállalkoznak. Előfordul az is, hogy az orvos nem javasol még műtéti beavatkozást. Lehetséges, hogy valamilyen betegség, fejlődési rendellenesség vagy sérülés után alakul ki olyan állapot, amely változtatást kíván. Ezekben az esetekre is több, nem műtéti lehetőség áll a páciensek rendelkezésére, mellyel megjelenésük jól javítható.
Nagyon gyakori a szem alatti fekete karikák, táskás alsó szemhéj okozta probléma, ennek kezelésére kiválóan alkalmas a hyaluronsavas feltöltés. Manapság az alsó szemhéj területén már kisebb ráncok, fekete karikás szemek esetén sikerrel alkalmazható a hyaluronsavas feltöltés, amelyet műtét nélkül lehet alkalmazni és alkalmas kezelés karikás szem, szem alatti karikák esetében.

Szem alatti sötét karikák eltűntetése, hyaluronsavas feltöltés karikás táskás szemre, szem alatti táskák feltöltése

 

Nagyon szép eredményeket lehet elérni hialuronsavas feltöltéssel a szem alatti besüppedések feltöltésére, karikás szem, szem alatti karikák, szem alatti feltöltés, szem körüli sötét karikák, táskás szem eseteiben.

A korszerű hyaluronsavat tartalmazó feltöltő anyagok használata biztonságos és hatékony. A feltöltés egyszerű ambuláns beavatkozás, injekciós kezelés, ami kevés kellemetlenséggel jár. Ritkán bevérzés alakulhat ki a szem alatti puha, laza szövetkeben, de ez teljesen nyomtalanul felszívódik 1-2 héten belül. A feltöltés hatása kb. 7-10 nap alatt alakul ki és akár egy évig is eltarthat. Mivel a hyaluronsavat a szervezet feldolgozza, ezért alkalmazását ismételni érdemes a kellő hatás érdekében.

felső szemhéjplasztika és szem alatti redő feltöltése hyaluronsavval
Felső szemhéjplasztika és szem alatti redő feltöltése hyaluronsavval

Hyaluronsavas feltöltés karikás szemre

Hyaluronsavas feltöltés karikás szemre

Hyaluronsavas feltöltés karikás szemre

Hyaluronsavas feltöltés karikás szemre

Milyen nem műtéti arcfiatalító beavatkozások vannak?

Arckontúr formálás saját zsír feltöltéssel (zsírszövet-átültetés, zsírfeltöltés)

A hiányzó, zsugorodó bőr alatti szövetek pótlása kiválóan lehetséges három dimenzióban saját zsírszövet felhasználásával. Leginkább azoknak a pacienseknek javasolható ez az arcfiatalító beavatkozás, akik még nem szeretnének nagyobb műtétet, de már zavarja őket a kicsit megereszkedett arcuk. A kifinomodott, reneszánszát élő módszer lényege, hogy a test jó minőségű zsírszövetet tartalmazó helyeiről (elsősorban fenék, csípő, ritkábban a has területéről) veszünk annyi zsírszövetet, amennyit a feltöltéshez alkalmazni szeretnénk, esetenként akár 20-25 ml-t. Ezután megfelelő módon ezt fecskendőkbe töltve beinjekciózzuk a befogadó területre. Ilyen módon tetszés szerint feltölthető az arc bármely területe, kiemelhetünk mély redőket, egyengethetünk ráncokat, illetve javíthatjuk arc elveszett kontúrjátLeggyakrabban az orr melletti redők, a száj és az áll területén lévő ráncok, vagy a homlok területén alkalmazzuk, de lehetséges pl. az orca feltöltése is ilyen módon. A módszer nem hatékony a bőrben lévő kisebb ráncok kezelésére, ezeket inkább a felszívódó (elsősorban hyaluronsav tartalmú) felöltőanyagokkal kezeljük, amelyeket közvetlenül a bőrbe, illetve az irharétegbe tudunk adni. A zsírfeltöltés helyi érzéstelenítésben is elvégezhető, hegek nem maradnak vissza, a páciens számára kis megterhelést jelentő ambulanter beavatkozás. A beavatkozás után egyéni gyógyhajlamtól függően 1-2 hétig kisebb duzzanattal, véraláfutásokkal kell számolni, melyek maguktól szűnnek meg, illetve szívódnak fel. Az átültetett zsírszövet kb. 40-60 %- a felszívódik, ezért legkorábban 2 hónap múlva a beavatkozás a kellő hatás érdekében megismételhető, ha szükséges több alkalommal is. Mivel saját szövetet alkalmazunk, így nem kell allergiás reakcióval számolnunk, a beadott zsírszövet jól beépül. Nincsenek műtéti hegek. A beavatkozás eredménye a teljesen természetes, fiatalosabb arckifejezés.
A kezelt területet néhány napig nem szabad nyomkodni, nagyobb izommozgásnak kitenni. Férfiak ne borotválkozzanak. Nem szabad tetoválást, kozmetikai kezelést végeztetni kb. 3-4 hétig, illetve ne legyen kitéve a kezelt felülete erős napsugárzásnak, szoláriumnak hasonló ideig.

Hyaluronsavas ráncfeltöltés, hyaluronsavas arcfeltöltés (ráncfeltöltés injekciós kezeléssel , feltöltőanyagok befecskendezésével)

Szintén gyakran alkalmazott módszer a plasztikai sebészeti gyakorlatban a különböző felszívódó, befecskendezhető feltöltő anyag használata. Ezen anyagokra általában jellemző, hogy hatásuk kb. 12 -24 hónapig tart, ezért beadásuk ismételendő és az anyag árát is hozzá kell kalkulálni a kezeléshez.

Felszívódó feltöltőanyagok: közül a hyaluronsavat tartalmazókat alkalmazzuk a Sikos Klinikán

kizárólag természetes, nem állati eredetű, stabilizált hyaluronsavkészítmények. Az anyag az emberi szervezetben természetesen is előfordul, és ennek megfelelően bontódik le.
Szövetbarát anyagok, nem vagy nagyon ritkán járnak kis mellákhatással ( allergiás reakció). Hatásuk ideje ( felszívódási idő) átlagosan kb. 6-10 hónap, de az újszerű tölétőanyagok már akár 24 hónapos hatással is bírnak 

Az elmúlt évtizedben igen nagyszámú feltöltőanyag jelent meg, amely annak a bizonyítéka, hogy milyen nagy az igény a műtét nélküli fiatalító beavatkozásokra. Az anyagok csaknem teljes listáját itt lehet megtekinteni.A listán szereplő anyagok köre fokozatsoan bővül illetve bizonyos termékek már nincsenek forgalomban.

ARCFELTÖLTÉS (Arcformálás, hyaluronsavas feltöltés, saját zsírfeltöltés, ráncfeltöltés)

plasztikai sebészi arcfiatalítás módszerei jelentős fejlődésen mentek át az elmúlt években. Egyénre szabva széles repertoár áll a plasztikai sebészek rendelkezésére bármely életkorban, különböző elváltozásokkal és eltérő igényekkel jelentkező páciensek kezelésére.
A bőr meglazulása, a bőr alatti szövetek zsugorodása az öregedés első megnyilvánulásai. A zsírpárnák csökkennek, sorvadnak vagy eltűnnek, a ráncok, redők elmélyülnek, szaporodnak, a szemek besüppednek, az arc kontúrjai elvesztik jellegzetességeiket. Mindez együtt jár a fáradtabb, idősödő arckifejezéssel, amely mai világunkban sok ember számára nehezen elfogadható, egyaránt hátrányt jelent magánéletben vagy a munkában. Egyre nagyobb az igény, már fiatalabb korban is a fiatalos arckifejezés megőrzésére.

Ezen igények alapján jelentősen módosultak, finomodtak a hagyományos arcplasztikai műtétek technikái, és rendelkezésre állnak ún. endoszkópos műtéti technikák, módszerek is, mellyel a mélyebb struktúrák is hatékonyan korrigálhatóak. Ilyen módon a szemöldökív, a középarc emelése a lógó állkapocs vonal vagy a nyak laza, ráncos bőrének korrigálása jól megoldható.

Arcfiatalítás, ránctalanítás céljára az utóbbi években terjedt el a plasztikai sebészeti gyakorlatban több más, egyszerűbb, műtéti beavatkozást nem igénylő módszer, melyek egyaránt hatásosak, ha megfelelő esetben és módon, jól kiválasztott indikáció alapján alkalmazzák őket. Általában jellemző, hogy ezek az arcfiatalítási eljárások nyomtalanok, nem járnak műtéti hegekkel. Többnyire ambulanter injekciós kezelések, melyek után 1-2 napon belül már emberek közé lehet menni. Hatásuk fokozásának érdekében a beavatkozások ismétlendőek.
Nem is beszélünk már csupán a régi terminológia szerint  "ránctalanító"  beavatkozásokról, hanem helyette előszeretettel alkalmazzuk az arcfiatalító beavatkozások (arcfiatalítás) megjelölést, mellyel összefoglalóan utalunk a sokféle lehetséges (akár kombinálható) eljárásra, amelyekkel  ráncfeltöltés-t végezhetünk.

Arcfeltöltés ára, hyaluronsavas feltöltés ára

A Sikos Klinikán a kezelések ára 60-150.000 Ft között vannak, az alkalmazott technikától, felhasznált anyagmennyiségtől függően. Részletes díjazásról érdeklődni lehet Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  címen, illetve személyes vizsgálat alapján adunk végleges ajánlatot.

 
 
 

A szakmai társaságok logóit csak érvényes tagsági viszonnyal rendelkező orvos használhatja!

www.ishrs.org BAHRS
 

 
 
 
 
 

Felkeltettük az érdeklődését? Lépjen velünk kapcsolatba!

Copyright © 1998-2013 Sikos Plasztikai Sebészet. Minden jog fenntartva
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.