Referencia képek FAQ

Hasi és gyomortáji zsírfelesleg eltávolítása zsírleszívás segítségével. Műtét előtt és után

Kinek ajánlott, kinek nem javasolt a zsírleszívás, zsírszívás?

Zsírleszívás műtéttel a felesleges zsírszövet eltávolításával az adott terület zavaró kontúrja javítható, így például szélesebb, vastagabb combokból, csípőből lehet keskenyebbet, arányosabbat készíteni, pocakos hasból lehet laposat elérni. A zsírleszívás (zsírszívás) nem használható fogyókúra helyett, nagyobb arányú szövetmennyiség eltávolítására nem alkalmas. Általánosságban 2 liter körüli mennyiség biztonsággal leszívható, ennél nagyobb mennyiség eltávolításakor már kórházi kezelés, intenzív therápiás háttérrel javasolt. Ilyen feltételek mellett sor kerülhet akár 10 liternyi mennyiség leszívására is, de ezekben az esetekben az igen nagy testsúlyú paciensek teljes súlyához arányítva ez még mindig kis mennyiségnek számít.

Zsírleszívás (zsírszívás) után a zsírfelesleg eltávolítását követően a bőr a saját rugalmasságánál fogva nyeri vissza eredeti alakját, így gyógyuláskor egyenletes bőrfelszín alakul ki a leszívott területen, lógó, laza bőrrel nem kell számolni. Túlságosan kinyúlt, rugalmatlan bőr esetében azonban általában ritkán végezhető el a műtét a későbbi fokozott lógás veszélye miatt. Ilyenkor inkább más jellegű beavatkozás (pl. hasplasztika) elvégzése lehet indokolt. Hasplasztika és zsírleszívás (zsírszívás) elvégzése sokszor együttesen szükséges. Hasi hegek korrekcióját is kiegészíthetjük zsírleszívás (zsírszívás) műtéttel.

A női testen vannak olyan területek, ahová közismerten jellegzetes módon nagyobb mennyiségben jelentkezik a zsírfelesleg. Így leggyakrabban has, csípő, térd, külső-belső comb, tokatájon végezzük, akár több testtájékon is egyszerre, de ezen kívül a test bármelyik részén elvégezhető a beavatkozás (pl. hát, lábszár). Férfiaknál leggyakoribb hason, deréktájon, csípő felett ("love handle").

Referencia képek FAQ

Tovább a zsírleszívás részletes ismertetőre...

A szakmai társaságok logóit csak érvényes tagsági viszonnyal rendelkező orvos használhatja!

www.ishrs.org BAHRS
 

 
 
 
 
 

Felkeltettük az érdeklődését? Lépjen velünk kapcsolatba!

Copyright © 1998-2013 Sikos Plasztikai Sebészet. Minden jog fenntartva
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.