Referencia képek FAQ

A női testen vannak olyan területek, ahová közismerten jellegzetes módon nagyobb mennyiségben jelentkezik a zsírfelesleg. Így leggyakrabban has, csípő, térd, külső-belső comb, tokatájon végezzük, akár több testtájékon is egyszerre, de ezen kívül a test bármelyik részén elvégezhető a beavatkozás (pl. hát, lábszár). Férfiaknál leggyakoribb hason, deréktájon, csípő felett ("love handle").

Hogyan történik a zsírleszívás (zsírszívás) műtétje?

A zsírleszívás műtétjét az adott testtájon ejtett 2-3 mm-es kicsiny metszésekből végezzük. Innen vezetjük be azt a speciális üreges vékony csövet, az ún. kanült, amivel fellazítjuk a zsírszövetet, és vákuum segítségével távolítjuk el a nem kívánt felesleget. Létezik ultrahangos berendezés, illetve vibrációs kanüllel működő szerkezet is, ezek elsősorban az operáló orvos munkáját könnyítik meg. A zsírleszívás műtétet általában csak kicsiny területek kezelésénél javasoljuk helyi érzéstelenítésben. Az érzéstelenítő injekciók beadása fájdalommal, kellemetlenséggel jár és a műtét közbeni esetleges érzékenység miatt az eredmény is korlátozott lehet. Altatás, intravénás bódítás alkalmazásakor nincs fájdalom a zsírleszívás műtét ideje alatt, a sebész nyugodt körülmények között dolgozhat, illetve nagyobb mennyiség is biztonsággal eltávolítható.

Mire számíthatunk zsírleszívás után? Milyen eredmény várható?

zsírleszívás előtt - zsírleszívás után

Zsírleszívás után az eredmény tehát elsősorban méretcsökkenésben és nem súlycsökkenésben nyilvánul meg, ez esetenként 2-4, akár 6 cm-t is jelenthet mondjuk a comb vagy a derék átmérőjén, vagy egy-két mérettel kisebb szoknyát, nadrágot lehet viselni csípő, has szívás után. A zsírleszívás után speciális, egyenletes nyomást kifejtő rugalmas nadrág viselete szükséges kb. 4-6 hétig. Ez részben a véraláfutások kialakulását csökkenti, részben a bőr letapadását segíti elő. A kialakuló duzzanat, véraláfutások kb. 2 - 3 hét alatt szívódnak fel. Fontos tudni, hogy a szöveti átépülés időszakában a műtéti területen tömött tapintat jelentkezik, mely folyamatosan puhul fel, illetve tér vissza ezen a területen az eredeti tapintás, érzés minőség, így a végső eredmény kb. másfél - két hónap múlva értékelhető. A bőr a saját rugalmasságánál fogva nyeri vissza eredeti alakját, így gyógyuláskor egyenletes bőrfelszín alakul ki a leszívott területen. Ez az eredmény megfelelő zsírleszívás technika alkalmazásával, kialakult gyakorlattal jól biztosítható. Amennyiben ritkán mégis behúzódások, egyenetlenségek alakulnak ki, akkor újabb műtéttel korrigálhatóak ezek a problémák. Műtétet követően nem jellemző a fájdalom. Kisebb kellemetlenségek, izomláz jellegű húzó érzések lehetségesek. Torna, testedzés kisebb beavatkozások után akár egy héttel is fokozatosan elkezdhető. Szövődmény előfordulása ennél a műtétnél igen ritka. Az eltávolított zsírmennyiség visszahízható a nem megfelelő diéta illetve mozgáshiány miatt. Gyulladás, bevérzés, thrombosis, embólia, bőrelhalás előfordulása irodalmi ritkaságként ismert.

Zsírleszívás (zsírszívás) után a zsírfelesleg eltávolítását követően a bőr a saját rugalmasságánál fogva nyeri vissza eredeti alakját, így gyógyuláskor egyenletes bőrfelszín alakul ki a leszívott területen, lógó, laza bőrrel nem kell számolni. Túlságosan kinyúlt, rugalmatlan bőr esetében azonban általában ritkán végezhető el a műtét a későbbi fokozott lógás veszélye miatt. Ilyenkor inkább más jellegű beavatkozás (pl. hasplasztika) elvégzése lehet indokolt. Hasplasztika és zsírleszívás (zsírszívás) elvégzése sokszor együttesen szükséges. Hasi hegek korrekcióját is kiegészíthetjük zsírleszívás (zsírszívás) műtéttel.

Referencia képek FAQ

A szakmai társaságok logóit csak érvényes tagsági viszonnyal rendelkező orvos használhatja!

www.ishrs.org BAHRS
 

 
 
 
 
 

Felkeltettük az érdeklődését? Lépjen velünk kapcsolatba!

Copyright © 1998-2013 Sikos Plasztikai Sebészet. Minden jog fenntartva
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.